Macskák és kiscicák
Ha valamit akarsz tudni a macskákról akkor néz be hozzám!
Ha kiscicát akarsz és nem engedik meg a szüleid akkor játsz a CicaNeveldén!
MENÜ


A kiscicákat nem olyan könnyű idomítani, mint a kiskutyákat, de érdemes megpróbálnod megtanítani az új jövevénynek, hogy mint szabad és mit nem szabad tennie az otthonodban.

 

... hallgasson a nevére

Amikor hozzád kerül a cica, igyekezz minél többször a nevén szólítani, amikor játszol vele, simogatod vagy evéshez hívod.

 

... jól viselkedjen

Ha látod, hogy a cicád olyasmit tesz, amit nem szabad, határozott hangon mondd ki a nevét és azt, hogy "NEM!", aztán vidd el a "tetthelyről.

 

...használja a macskaajtót

Négy hónapos kora körül megtaníthatod a macskaajtó használatára. Próbáld meg az ajtó másik oldaláról magadhoz csalogatni valami finomsággal vagy játékkal. Néhány percig hagyd nyitva a macskaajtót, aztán zárd be és hívd a cicát.

 

... kaparófa használata

A cicád a bútorokon fogja élezni a karmait, hacsak nem szoktatod rá a kaparófa használatára. Vidd oda a póznához, és finoman feszítsd ki a mellső mancsait, majd mozgasd őket le és föl a póznán.

 

... alomtálca használata

Ahhoz, hogy rászoktasd a macskádat, hogy alomtálcába végezze a dolgát, próbáld meg beleültetni a tálcába, miután befejezte az evést, vagy amikor fölfelé álló farokkal összekuporodik, mivel ez azt jelzi, hogy "ki kell mennie".

 

 

 

Asztali nézet